OM POLYGIENEVad vi gör

Vi erbjuder behandlingar för olika material. Våra behandlingar håller plagg, skor, utrustning och textilier fräschare längre. Eftersom de inte behöver tvättas lika ofta som vanliga produkter, håller de också längre. Bra både för konsumenten och planeten. Vi erbjuder behandlingar och tillverkar inte tyger eller produkter. Det låter vi våra professionella partners göra.

I dagsläget arbetar vi med tre teknologier. Polygiene® BioStatic förhindrar bakterietillväxt och minskar förekomsten av svettlukt. Polygiene OdorCrunch ”bryter ner” luktmolekylerna i materialet för att eliminera lukt från exempelvis matos och cigarrettrök. Polygiene ViralOff är en behandling för material och produkter som minskar testade virus med över 99 procent enligt den internationella ISO-teststandarden 18184:2019 (SARS-CoV-2, H3N2, H1N1).

Vår påverkan

Vi vill förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar.

Vi har två breda målsättningar som genomsyrar allt vi gör – att bli det ledande globala varumärket inom stays fresh-teknologier, och att gå i täten för hållbarhetsinitiativ i syfte att minska textilavfall genom förändrat konsumentbeteende.

Klädindustrin är bland de mest miljökrävande industrierna globalt. Kläderna vi tvättar varje vecka orsakar miljöföroreningar. Varje gång vi tvättar kläder spolas tvättmedelsrester och mikrofiber ut i vattendrag och hav. Att tvätta kläder är också resurskrävande – det krävs mycket vatten och energi. Och om vi tvättar ofta förkortas livslängden på våra kläder.

Runt om i världen blir konsumenter allt mer miljömedvetna. De är intresserade av varumärken som står för något som stämmer med deras personliga värderingar. För att hålla sig relevanta tar fler och fler varumärken nu sitt miljöansvar. Livsstils-, sport- och fritidsbranschen skiljer sig inte i det avseendet. De tar del av och deltar i debatten om hållbarhet som förs bland konsumenterna och anstränger sig för att erbjuda miljövänligare alternativ till pålästa konsumenter som vill välja ”clean and green”.

Det här är goda nyheter för oss. Eftersom våra teknologier och produkter bidrar till att göra kläd- utrustnings- och heminrednings-varumärken attraktiva för dem som månar extra om miljön. Vårt koncept ”Wear More. Wash Less” bidrar till en hållbar utveckling genom att kraftigt minska vatten- och energianvändningen, samt öka livslängden på produkterna. Alla vinner på detta – kunderna, planeten och vi på Polygiene®.