OM POLYGIENESå fungerar våra teknologier

Polygienes® Stays Fresh-teknologier håller plagg, utrustning och textilier fräscha längre. I dagsläget har vi tre olika teknologier som kan användas var för sig eller i kombinationer. Samtliga våra teknologier är Oeko-tex® Eco Passports-certifierade.

POLYGIENE® BIOSTATIC

Svett, värme och fuktighet är grogrund för luktskapande bakterier. Den här behandlingen gör det omöjligt för bakterier att föröka sig. Resultatet blir att lukten stoppas vid källan och kläder och skor håller sig fräscha. Och det bästa är att det fungerar under produktens hela livslängd. Teknologin är certifierad enligt bluesign® och Oeko-tex® Eco Passports.

POLYGIENE® ODORCRUNCH

Polygiene® OdorCrunch är en teknik för att kontrollera lukt som är baserad på en sand- och vattenlösning. Lukter från matos och cigarettrök tenderar att fastna i kläderna. När ett plagg behandlas med denna teknologi bryts luktmolekylerna i materialet ned och lukten elimineras permanent. Produktionstekniken är patenterad och inget avfall ackumuleras under produktionsprocessen. Teknologin är certifierad enligt bluesign® och Oeko-tex® Eco Passports.

POLYGIENE® VIRALOFF

Polygiene® ViralOff är en teknik för behandling av material och produkter som minskar testade virus med över 99 procent*. ViralOff är en hållbar behandling som fungerar dygnet runt. Den är hudvänlig eftersom den inte påverkar hudens naturliga bakteriefloran. ViralOff appliceras på materialen i slutfasen av produktionen. Flera behandlingar kan appliceras samtidigt, vilket minskar vatten- och energiåtgången och ger mindre påverkan på miljön. De aktiva beståndsdelen tillverkas i Europa enligt strikta miljöbestämmelser och med minimala resurser. Teknologin är också certifierad enligt Oeko-tex® Eco Passports.

* Reducerar över 99 procent av utvalda virus inom två timmar på angivna material. 
Testad enligt den internationella standarden ISO18184:2019 (SARS-CoV-2, H3N2, H1N1).