OM POLYGIENEVår historia

Polygiene® grundades 2006 genom en avknoppning från Perstorp-koncernen. Samtidigt som vår verksamhet bygger på luktkontroll och antimikrobiella teknologier har hållbarhet alltid varit en viktig affärsmässig drivkraft för oss. Denna aspekt har varit central i all vår produktutveckling för att uppmuntra till lägre energianvändning, mindre avfall och ett minskat avtryck på miljön.

TIDSLINJE

2021
Polygiene® förvärvar Addmaster Holdings Limited, vilket gör oss till en totalleverantör av antimikrobiella lösningar för både mjuka och hårda ytor.
2020
Som svar på covid-19-pandemin lanseras Polygiene® ViralOff med antivirala egenskaper för behandling av material och produkter som minskar testade virus med 99 procent.
2019
Polygiene® OdorCrunch vinner det prestigefyllda hållbarhetspriset som delas ut av Scandinavian Outdoor Group (SOG). Polygiene noterar en hög tillväxt inom mode och hemtextilier. Dotterbolag i Kina etableras.
2018
Med en reviderad försäljnings- och marknadsstrategi ses Polygienes® varumärke inte bara som en fördel för konsumenterna, utan skapar också mervärde genom att förlänga produkternas livslängd och på så sätt bidra till en mer hållbar livsstil. Polygiene OdorCrunch-teknologin lanseras.
2016
Notering på Nasdaq First North Growth Market. Inbrytningar på skomarknaden med Converse i Japan och inom hemtextilier med Evezary och Fogni i Sydkorea.
2015
Ytterligare konsumentstudier hjälper Polygiene® att ta initiativ för att bli ledande i stays fresh-kategorin inom livsstils- och modesegmentet världen över.
2013
Genombrott på den globala sportkläder marknaden.
2012
Genombrott på den amerikanska sport- och friluftsmarknaden genom samarbeten med viktiga outdoormärken.
2009
Konsumentstudier genomförs. Bolaget identifierar marknadsmodellen och vilka varumärken man ska fokusera på.
2007/08
Sport- och friluftsvarumärken vänder sig till Polygiene® för att hitta en lösning på luktproblem i deras produkter.
2006
Polygiene® grundas. Inledningsvis ligger fokus på hårda ytor och material för sjukhusmiljöer, i kölvattnet av Sars.
2021 - Polygiene® förvärvar Addmaster Holdings Limited, vilket gör oss till en totalleverantör av antimikrobiella lösningar för både mjuka och hårda ytor
2020 - Som svar på covid-19-pandemin lanseras Polygiene® ViralOff med antivirala egenskaper för behandling av material och produkter som minskar testade virus med 99 procent
2018 - Polygiene® OdorCrunch-teknologin lanseras
2013 - Genombrott på den globala sportkläder marknaden. Foto: Adidas