POLYGIENE
Om Polygiene

Om PolygieneOm oss

Vårt varumärke bygger på luktkontroll och antimikrobiell funktionalitet. Polygienes Stays Fresh-teknologier säkerställer att produkter håller sig fräscha längre, så att de inte behöver tvättas så ofta. Det förlänger livslängden på produkterna och är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv.

Idag är Polygiene det marknadsledande varumärket i stays fresh-segmentet, med en hög kännedom i de branscher där bolaget är verksamt. Polygiene samarbetar med varumärkespartners genom att erbjuda behandling av kläder, skor, utrustning, textilier och andra material. Behandlingen ger en naturlig luktkontroll och ett skydd mot bakterier och virus. Polygiene har fler än 200 partners världen över inom olika segment, såsom sport och fritid, livsstil, inredning, skor och arbetskläder.

Hållbarhet är centralt i vår verksamhet

Som organisation är vi stolta över vårt starka miljöfokus och de resultat vi uppnår inom området. Polygienes tillverkning i Europa följer stränga miljöbestämmelser. Våra teknologier är Ökotex- och bluesign®-certifierade, oberoende märkningar som innebär att produkterna uppfyller stränga miljökrav under hela livscykeln. Kläder och andra produkter behandlade med Polygiene® kan återvinnas, och våra lösningar är inte baserade på nano silver.

Behandlingen utförs på tillverkarens fabrik i samband med produktens färdigställande, vilket minimerar miljöeffekten, eftersom detta inte kräver ytterligare energi eller vatten. Detta är ännu ett steg på väg mot hållbarhet.

Med Polygiene® håller sig kläder, utrustning och textilier fräschare längre. Eftersom de inte behöver tvättas lika ofta som vanliga produkter, håller de även längre. Vår vision är att bidra till en verklig förändring i konsumenternas vanor och livsstil genom att erbjuda miljövänliga alternativ. Detta synsätt på konsumtion – clean and green – är vår ledstjärna, och är gynnsamt för miljön och vår planet på lång sikt.

Polygiene OdorCrunch får årets Hållbarhetspris 2019 av Scandinavian Outdoor Group (SOG)