POLYGIENE
Om Addmaster

OM ADDMASTERPolygiene förvärvar Addmaster

Två ledande bolag går samman och bildar en enhet som är stark nog att dominera branschen, skapa synergier och ge utmärkt skalbarhet.

Med våra kombinerade teknologier kan nu våra kunder dra nytta av fördelarna med antibakteriella, antivirala och luktkontrollösningar för såväl mjuka som hårda ytor.

Förvärvet av Addmaster, som ägde rum den 8 januari 2021, utgör en milstolpe i Polygienes historia. Ur ett strategiskt perspektiv är förvärvet ett mycket vettigt affärsmässigt beslut, med tanke på de synergieffekter som finns mellan företagen. Under mer än ett decennium har Polygiene och Addmaster utvecklat ett starkt samarbete. Nu kan vi förstärka vår position och dominera marknaden med ett komplett erbjudande. Det här är en vinnande formel för att skapa värde åt våra kunder och intressenter. De båda företagen kompletterar varandra väl och liksom Polygiene har Addmaster haft ett 2020 med stark tillväxt och fantastiskt resultat.

Förvärvet kommer att bredda Polygienes sortiment till att omfatta annat material än textilier, samt att utnyttja det globala försäljningsnätverket, som är en av Polygienes styrkor. Samtidigt kommer Addmaster, under sitt befintliga varumärke, kunna erbjuda och möta den ökande efterfrågan på antimikrobiella textilbehandlingar.

Om Addmaster

Addmaster bildades 2000 och är specialister när det gäller antimikrobiell teknologi på hårda ytor. I egenskap av ledande leverantör av tekniskt innovativa tillsatser för plast-, pappers-, färg- och beläggningsindustrin, tillhandahåller Addmaster ett omfattande resurscenter för masterbatches, tillsatser och dispersioner i flytande form eller pulverform för olika sorters applikationer. Idag består produktportföljen av Biomaster – antimikrobiell teknologi, Verimaster – varumärkesskydd och produktverifiering, Scentmaster – smak- och dofttillsatser och Masterpiece – skräddarsydd tjänst för att skapa anpassade lösningar.

Besök Addmasters webbplats: https://www.addmaster.co.uk

Polygiene acquires AddMaster Holdings Limited, making it a comprehensive supplier of antimicrobial solutions for both hard and soft surfaces.