Investor web
contact image

Contact:

Ulrika Björk, CEO
Tel: +46 70 92 11 275
ulrika@polygiene.com 

WEKO erbjuder ett nytt sätt att applicera Polygiene: att spraya är att spara

13 August 2020

WEKO är en ledande tysk leverantör av industriella system för applicering av ytbehandlingsprodukter. Tillsammans med Polygiene erbjuder företaget nu lösningar för applicering av Polygiene ViralOff som spray med mikrodroppar. Med dessa lösningar sparas upp till 80 % vatten, 80 % kemikalier och 90 % torkenergi.

Maskinerna och appliceringslösningarna kommer att säljas till befintliga och nya kunder, däribland ledande textilbehandlings- och tillverkningsfabriker. Det betyder att Polygiene stärker sin närvaro genom hela värdekedjan, från märkesvaror för konsumentmarknaden och varumärken för yrkesmässigt bruk till deras partner på tillverkningssidan.

”Vi ser ett behov av ViralOff på marknaden, och vi ville bidra med våra kunskaper om applicering för att göra den här tekniken ännu bättre. Det är inte bara den minskade förbrukningen av vatten, energi och kemikalier som är av betydelse. Appliceringen ger också perfekt repeterbarhet, vilket är av stor vikt då ViralOff utlovar > 99 % virusreduktion” säger Tobias Schurr, sälj- och marknadsdirektör på WEKO.”

ViralOff är lika mycket ett hållbarhetsinitiativ som en del av arbetet med att bekämpa den pågående pandemin och framtida pandemier”,säger Mats Georgson, CMO på Polygiene. ”Med ViralOff kan du hoppa över bortemot 80 % av antalet tvättar – det finns ingen anledning att tänka ”för säkerhets skull”. Och det är enormt fördelaktigt för miljön. Med WEKO kan vi nu också realisera betydande besparingar på produktionssidan. Den här appliceringsmetoden är kanske inte lika torr som min humor, men den förbrukar bara 20 % vatten jämfört med konventionella metoder.”    

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News: 
http://ir.polygiene.com/en/press/subscribe/

För pressbilder och mer information, besök ir.polygiene.com eller kontakta:

Presskontakt WEKO:
Jessica Deiss, jessica.deiss@weko.net

Polygiene AB: 
Ulrika Björk, CEO, ubj@polygiene.com, 070-92 11 275

Subscribe

Press releases